Mikrobiální syřidlo tekuté
Regular price:
product unavailable

Popis
Jedná se o enzym produkovaný fermentací čištěné kultury hub druhu Rhizomucor miehei, patří do skupiny koagulantů mikrobiologického původu a používá se při výrobě sýrů jako alternativa ke koagulantům z živočišného extraktu.
Kapalný mikrobiální syřidlo 50 000 neobsahuje žádné geneticky modifikované organismy.
Použití produktu závisí na typu použité technologie a na konečném produktu, který chcete získat.
Tento typ syřidla má dvojí účinek v procesech výroby sýra:
1 - hydrolýza Kappa kaseinu, která sráží mléko;
2 - proteolytický účinek během zrání sýra.
Aktivita: >750 IMCU/ml
Následující je obecný návod pro dávkování produktu na 100 litrů mléka:
Sýr z čerstvého kyselého syřidla: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
Zrání kyselého sýra: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
Polotvrdý sýr: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
Stabilizovaný polotvrdý sýr: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
Sýry zrající lisováním: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
Cheddar a italské polotvrdé sýry: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Skladování:
Uchovávejte v původním obalu na chladném, suchém místě, mimo dosah světla.
Datum expirace je vždy uvedeno na obalu.
Skladujte při teplotě 4 °C až 8 °C. Přepravujte při pokojové teplotě.
Je určeno pro potraviny, nikoli pro maloobchodní prodej. Neobsahuje alergeny podle nařízení EU.