2 205,88 Kč
Regular price:
2 347,06 Kč
Jak vyrobit sýr doma - kniha
Regular price:
411,71 Kč
product unavailable
přidat na seznam přáníPopis
Příručka k domácí přípravě sýrů
Domácí sýry jsou zdravější, levnější a mnohem chutnější než ty, které koupíme v obchodě.
Kniha je návodem pro začátečníky i středně pokročilé výrobce sýrů. Kombinuje nezbytnou teorii a praxi s vášní!
Naučte se krok za krokem, jak vyrábět nejen tradiční polské sýry (například druhy Korycin nebo Żuławy), ale také nejchutnější evropské sýry (například parmezán, camembert nebo mascarpone).
Vyzkoušejte domácí ementaler nebo halloumi, naučte se vyrábět paneer nebo mozzarellu, vychutnejte si chuť ricotty nebo syrovátkového šampaňského.
S touto příručkou uvidíte, jak je to snadné!
"Nebýt této příručky, nikdy bych se neodvážila vyrábět sýry sama. Recepty v knize jsou jednoduché a srozumitelné plné užitečných informací jak pro ty, kteří chtějí vyrábět sýr profesionálně, tak pro nadšence amatéry, tzv. městské víkendové výrobce sýra."
Říká Ewa Wagner, šéfredaktorka časopisu „Kuchnia“.
OBSAH:
Úvod
Glosář výrobce sýrů
Žádný sýr bez mléka
Zařízení pro výrobu sýrů
Co má sýr uvnitř
Snadné začátky
Něco se pokazilo
Solení sýrů
RECEPTY - POLSKÝ SÝR
RECEPTY - EVROPSKÝ SÝR
Italské sýry
Francouzské sýry
Evropské zralé sýry
Balkánské sýry
Tvaroh a jiné mléčné přípravky
Bibliografie
Poděkování
Seznam předpisů
Sýrový index
1. vydání: 31. 10. 2018
ISBN: 978-83-8103-320-6
Počet stránek: 256
Formát: 162x235mm
Typ vazby: měkká
Rok vydání: 2018