MST - startovací kultura (bakterie)
Regular price:
product unavailable

Popis
Startovací kultury Cheese-Tek
Řada: MF
Typ: Mezofilní-termofilní
Název: MST
Startovací kultury pro přímou inokulaci mléka.
Suché, zmrazené startovací bakteriální kultury.
Startér v práškové formě (lyofilizát). Obal se šroubovacím uzávěrem umožňuje opakované dávkování požadované dávky, šroubování a skladování v mrazáku. Startovací kultura odolná vůči účinkům vyšších teplot během transportu.
Obal pro 100 nebo 1000 L mléka.
Složení:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Použití:
Polo-tvrdé, tvrdé a měkké sýry, především modré sýry:
Camembert, Brie, Roquefort, Gorgonzola a další.
Obvykle se používají s PC nebo RQ startéry plísní.
Charakteristika kultury:
Optimální teplota růstu: 30 - 35 ° C
Produkce plynu: -
Proteolytická aktivita: ++
Fermentační aktivita: +++
Tolerace soli (50% inhibice aktivity): 3% NaCl
Skladování:
při teplotě -18 až -14 ° C