Sýrařská sůl nejodovaná 1 kg
Popis
Sůl zvýrazňuje chuť sýra. Obvykle se přidává do sraženiny už před lisováním, ale v některých případech se vtírá do vnější vrstvy sýra po vytvoření kůrky. Sůl na solení sýrů připomíná sůl ke konzervaci - je hrubá a nejodovaná. Také se používá na přípravu nasycených roztoků, do kterých se namáčí různé druhy sýrů.
Sůl je důležitá v mnoha procesech:
- odstraňuje vodu ze sraženiny,
- pomáhá odstranit syrovátku při zmenšování sraženiny,
- zpomaluje růst bakterií ke konci procesu vaření a konzervuje sýr tím, že omezí růst nežádoucích bakterií.
Balení: 1 kg
Běžně prodávaná sůl není vhodná na výrobu sýrů, protože jód zpomaluje růst startovacích bakterií a zpomaluje proces zrání!