MSE - startovací kultura (bakterie)
Regular price:
product unavailable

Popis
Startovací kultury Cheese-Tek
Série: MS
Typ: mezofilní
Název: MSE
Startovací kultury na přímé naočkování mléka.
Suché, mražené bakteriální startovací kultury.
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení na 100 l šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mléka.
Složení:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Použití:
Polotvrdé, tvrdé a měkké druhy sýrů:
Máslo, Gouda, Cheddar a jiné.
Charakteristika kultury:
Optimální teplota růstu: 30 - 34 ° C
Produkce plynu: ++
Proteolytická aktivita: ++
Fermentační aktivita: ++
Tolerance soli (50% inhibice aktivity): 2% NaCl
Skladování:
při teplotě -18 až -14 ° C