EM - startovací kultura (bakterie)
Regular price:
product unavailable

Popis
Startovací kultury Cheese-Tek
Řada: MF
Typ: Mezofilní-termofilní
Název: EM
Startovací kultury pro přímou inokulaci mléka.
Suché, zmrazené startovací bakteriální kultury.
Startér ve formě prášku (lyofilizát). 100 l balení se šroubovacím uzávěrem, umožňuje opakované dávkování požadované dávky, šroubování a skladování v mrazáku. Startovací kultura odolná vůči účinkům vyšších teplot během přepravy.
Balení pro 100 nebo 1000 L mléka.
Složení:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Aplikace:
Polo-tvrdé a tvrdé sýry:
Emmental, Gruyere, Greve a další.
Charakteristika kultury:
Optimální teplota pro růst: 32 - 35 ° C
Produkce plynu: -
Proteolytická aktivita: ++++
Fermentační aktivita: +++
Tolerace soli (50% inhibice aktivity): 2%
Skladování:
při teplotě -18 až -14 st. C