doprava

Produkt dne
Informační brožura Serowar.pl (PL)
Informační brožura Serowar.pl (PL)
6,25 Kč
szt.
Platební formuláře

Platby

Zásobování

Doručení kurýrem DPD za dobrou cenu.

dpd

Sokółka, Podlesko
Sokółka, podlaskie

Skvělá továrna na výrobu sýrů v Podleském vojvodství.

Sýrová mlékárna, Serowar Sokólski, se nachází poblíž oblasti Sokółky v krásném zeleném regionu Podlesko.
Farmáři zde vyrábí kozí sýry z mléka vlastních koz, které se pasou na místních pastvinách. Mlékárna nabízí tvaroh, čerstvé, vyzrálé a modré sýry.

Do zpracovatelského závodu jsme dodali dva kotle na sýr PLEVNIK - modely SKM 50 a SKM 100; profesionální dozrávací komoru; menší hrnec na sýr Milky FJ 15; desky na odkapávání sýra na míru.

Realizace: duben 2020

číst dál »
Sýr z mléka z obchodu? Samozřejmě!
Syrivý sýr z mléka z obchodu? Samozřejmě!

Mnoho lidí, kteří se zajímají o téma výroby domácích sýrů, si neuvědomuje, jak snadné je takový sýr vyrobit. Neodhodlají se tak domácí výrobu sýra ani vyzkoušet a omlouvají si to tím, že přeci nemají přístup k mléku přímo od krávy, dostatek času nebo jednoduše nemají dostatek víry v úspěch podniku.
Chtěl bych tedy ukázat, že každý sýr lze vyrobit z mléka zakoupeného v běžném obchodě s potravinami! Samozřejmě, že ne každý - pro vytvoření vhodného tvarohu musí být mléko jemně pasterizováno při teplotě ne vyšší než 75 - 80 ° C. Pod vlivem vyšších teplot se mění struktura bílkovin v mléce, což má za následek špatný účinek syřidla a nedostatek sraženiny. Proto je třeba používat mléko s krátkou trvanlivostí prodávané v chladničkách; a pokud je to možné - čerstvé mléko přímo od farmáře.

číst dál »
Beránci a jiné máslové dekorace na velikonoční stůl
Jehňata a jiné máslové dekorace na velikonoční stůl

Velikonoční stoly dříve zdobilo mimo jiné máslo ve tvaru beránka. Vraťme se k tradici! V několika krocích vám ukážeme, jak vyrábět velikonoční dekorace z másla. Není to vůbec těžké!

V našem obchodě je k dispozici několik dřevěných máslových forem. Jedná se o vysoce kvalitní formy vyrobené ručně v polských Tatrách. Najdete beránky v 5 různých velikostních variantách a kromě nich také kohouty, slepice a ploché tvary ve tvaru hvězdy a květin. Použijeme variantu „Great“. Různé formy se však hodí po celý rok, nejen na Velikonoce!

číst dál »
Domácí parmezán - jednoduchý recept na skvělý sýr!
Domácí parmazán - jednoduchý recept na skvělý sýr!

Parmezán je jedním z nejslavnějších sýrů na světě. Jeho historie sahá až do 11. a 12. století. Pochází ze severní Itálie poblíž Parmy a Reggia Emillie. Vyrábí se z odstředěného kravského mléka, takže je tvrdé a vhodné ke tření. V Itálii se dodnes tradičně jí s těstovinami a ravioly. Tento sýr zraje minimálně rok, i když prsteny dozrávají až 10 let.

V domácí výrobě je sýr jedním z nejsnadnějších. Lisuje se za relativně malého tlaku (asi 10 kg tlaku na 1 kg sýra), sraženina se neproplachuje, nehněte atd. Jediným a nejdůležitějším úkolem výrobce sýrů je pomalé zahřívání zrna a stálé míchání, aby se získala charakteristická zrnitá a křehká masa.

číst dál »
Dílna na výrobu sýrů v kulinářském ateliéru ve Štětíně s Gienem Mientkiewiczem
Dílna na výrobu sýrů v kulinářském ateliéru ve Štětíně s Gienem Mientkiewiczem

Sýrařské dílny jsou skvělou příležitostí pro laiky, kteří chtějí začít s dobrodružstvím domácí výroby sýrů. V sobotu 20. února 2016 se tyto workshopy konaly v kulinářském studiu Leszek Wodnicki Szczecin.

Skupina 16 lidí se naučila připravit domácí Goudu pod vedením Giena Mientkiewicze. Cezary Szczupak nás také poctil svým vynikajícím sýrem z farmy Kozie Frykasy. Příslušenství potřebné pro vlastní výrobu sýrů a věcnou podporu poskytl Jakub Krężel ze společnosti Serowar.pl.

Zvu vás ke čtení a prohlídce foto reportáže!

číst dál »
Sýrové a chlebové dílny - foto reportáž
Sýrové a chlébové dílny - foto reportáž

O víkendu 18. – 19. Února 2017 se na farmářské farmě Pod Gruszą konala dílna na výrobu sýra a chleba. Toto je druhý workshop v Západopomořanském vojvodství.

Během intenzivních dvou pracovních dnů se účastníci dozvěděli o tajemstvích výroby základního sýra.
První den semináře začal společným vyráběním sýrů typu Koryciński.

číst dál »
Slovník sýrů
Slovník sýrů

Naučte se termíny používané při výrobě sýrů.


Na začátku svého dobrodružství si prohlédněte nomenklaturu používanou při výrobě sýrů.


Pochopení těchto podivně znějících slov vám pomůže pochopit recepty a technologické popisy.


Annatto, plíseň, chlorid vápenatý, sýrová barva, koagulace, kyselina mléčná, mušelín, pasterizace, žehlení, startovací kultury ... a mnoho dalších.

číst dál »
Typické potenciální problémy
Typické potenciální problémy

Zjistěte, s jakými problémy se můžete setkat při výrobě sýra, a podívejte se, jak se s nimi vypořádat! :)

  • Hotový sýr je příliš suchý a tvrdý.
  • Mléko nekoaguluje a netvoří pevný tvaroh.
  • Po lisování je obtížné odstranit sýrový hadřík; kousky sýra zůstávají na šátku.
  • Po krájení uvidíte v těle sýra malé dírky - sýr vypadá jako houba.
  • Během sušení nebo po parafinizaci se na povrchu sýra vytvoří plíseň.
  • a další problémy ...
číst dál »
Stanovení začátku koagulačního procesu a jeho koncového času
Stanovení začátku koagulačního procesu a jeho koncového času

Syřidlo - enzym, který koaguluje protein. K dispozici ve dvou formách:

  • zvířecí syřidlo pochází z telecího nebo jehněčího žaludku krmeného mateřským mlékem,
  • rostlinné syřidlo - mikrobiologické syřidlo; neobsahuje živočišné bílkoviny

Tvaroh - kompaktnější a hustší konzistence mléka získaná přidáním syřidla. Sraženina obsahuje většinu bílkovin přítomných v mléce a tuku.

číst dál »
Domsjö, Švédsko
Domsjö, Švédsko

Sýrárna založená Polskými milovníky sýrů žijících ve Švédsku.

Jsme rodinná společnost. Nápad začít zde provozovat výrobu sýrů se zrodil z touhy a poptávky po chutných polských sýrech. Od přátel jsme často slýchali, že by chtěli jíst naše sýry častěji, a tak začala vznikat myšlenka na založení sýrárny. Mléko kupujeme od místních farmářů a k výrobě přistupujeme osobitě a s velkou vášní.
Mariola a Arkadiusz Grzelczak

Do sýrárny jsme doručili mimo jiné Kotel na sýr SKH 100 EL PRO od PLEVNIK a profesionální zrací komora s regulací vlhkosti a teploty. Kromě toho je plně vybaven příslušenstvím a pomocným zařízením, jako jsou mléčné přípravky, sýrové formy atd.

  Realizace: březen 2020

číst dál »
Parafinizace / voskování sýra
Parafinizační / voskovací sýr

Po sušení může být sýr pokryt parafinem, který zabrání nadměrnému sušení a zpomalí růst plísní během procesu zrání.

Některé sýry, např. Swiss nebo Parmesan, mají silnou přírodní kůži a nejsou parafinovány. I tyto druhy sýrů však mohou být parafinovány, pokud váží 1 kg nebo méně, což jim zabraňuje příliš vyschnout a ztvrdnout.

Před parafinizací vychladíme sýr v lednici několik hodin - díky tomu se parafín lépe lepí.


Parafín zahříváme ve vodní lázni, nejlépe na sporáku vybaveném kuchyňskou digestoří. Páry jsou velmi hořlavé, proto doporučujeme při tavení opatrnost.


Chcete-li zabránit tvorbě nežádoucí plísně, otřete sýr hadříkem navlhčeným octem a vysušte na čistém povrchu.

číst dál »
Zrání sýrů
Zrání sýrů

Během této fáze sýr získává chuť a charakter odpovídající jeho druhu. Zrání může trvat několik dní, ale i šest let. Během této fáze pečlivě kontrolujte teplotu a vlhkost místnosti, kde sýr zraje. Správná teplota je velmi důležitá pro vývoj bakterií, kterými jsme mléko ošetřili hned na začátku. Jejich vývoj zajistí dostatečnou úroveň kyselosti, díky níž se sýr uchová. Většina sýrů vyžaduje teplotu mezi 8 a 16 ° C a poměrně vlhké prostředí - 75–95%. Klíčovým aspektem procesu zrání je neustálá výměna plynů emitovaných sýrem (včetně oxidu uhličitého a amoniaku) a kyslíku přítomného v atmosféře.

číst dál »
Uzený sýr
Kuřácký sýr

Uzení je způsob, jak obohatit chuť sýra.

Kouř, odpařující kapalinu, přináší na povrch sýra tuk. V kombinaci s kouřem má tuk konzervační vlastnosti - pokud je sýr uchováván v suchu.
Uzení dává sýru zajímavou chuť a krásnou zlatou barvu. (Poznámka: Parafinujeme (voskujeme) sýr až po uzení.)

Klíčovým principem uzení je slabý žár. Sýr by se neměl zahřívat, aby neztratil tuk. Viset by měl v místnosti plné kouře, kde teplota nepřesahuje 4,5 ° C.
Nejlepší druhy dřeva pro uzení jsou dub a jabloň.

číst dál »
Černá, Pomořansko
Černá, Pomořanská

Sýry v Pomořanském vojvodství.


Majitelé píší: Mezi produkty, které nabízíme, patří mimo jiné sýr Szczecinek vyrobený na základě venkovského sýra a neocenitelného Halloumi, ten je skvělý pro grilování, na pánev i pro vege hamburgery!
 
Do zpracovatelského závodu jsme dodali sýrový kotel od PLEVNIK - model SKH 300 EL BAS +, máslo Janschitz Milky FJ 10 a mléčnou odstředivku Janschitz Milky FJ 90.

Realizace: březen 2020

číst dál »
Kosovo, Kujavsko-pomořské vojvodství
Kosovo, Kuyavian-Pomeranian Voivodeship

Malebná sýrárna v Kosovu. Okoliczne Gruczno je známé pro „Festival chuti“, kde se můžete každý rok setkat s nejlepšími pochoutkami z celého Polska.


Takto o své sýrárně píší majitelé: Po celá léta jsme na naší farmě chovali dojnice. Před časem jsme se rozhodli vyzkoušet další část zpracování mléka.
Vyrábíme tvaroh a sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Naše sýry lze určitě považovat za jedinečné. Trik je ve výběru správného mléka.

Do sýrárny jsme dodali: kotel na sýr Plevnik - model SKH 300 EL ADV + s planetovým soukolím a automatickým ovladačem MC500; JANSCHITZ MILKY FJ 32 máselnice; formy na sýr a další příslušenství.

Realizace: duben 2020

číst dál »
Mazovské vojvodství
Mazowieckie

Do zpracovatelského závodu v Mazovském vojvodství jsme dodali druhou fermentační a chladicí komoru. Klient chtěl zůstat anonymní. Závod vyrábí produkty prodávané po celém Polsku.


Komory OZF umožňují provádět ohřev / fermentaci a chlazení plně automatizovaným způsobem.


Jsou ideální pro výrobu kvašených nápojů, jako je jogurt nebo kefír, ale také pro další produkty.
 
Realizace: duben 2019 a únor 2020

číst dál »
Gruszowa, Podkarpatské vojvodství
Gruszowa, Podkarpackie

Sýr ze sýrárny „Swoboda“ se vyrábí na farmě v Gruszowě v Przemyślovském podhůří, mezi horami a lesy. Všechny výrobky jsou vyráběny 100% v souladu s přírodou.


Vyrábí se zde kozí a kraví sýr.


Do sýrárny jsme dodali mimo jiné SKH 200 EL Bas + kotel na sýr od PLEVNIK a profesionální sýrový stůl od ATM.


Další rozšíření závodu je plánováno na příští rok.
 
Realizace: září 2019

číst dál »
Nowe Pawłowo, Mazovsko
Nowe Pawłowo, Masovia

Markowa Zagroda je malá mlékárna, která se nachází na farmě v Nowy Pawłów.


Agnieszka a Marek Zalewski zpracovávají svou vlastní surovinu - kravské mléko - na máslo a sýr vyrobené tradičními metodami, bez jakýchkoli zlepšujících nebo konzervačních látek.
 
Doručili jsme mimo jiné Kotel PLEVNIK P 200 EL ADV + a miska MILKY FJ 32.

Realizace: červenec 2019

číst dál »
Gdynia, Pomořansko
Gdynia, Pomořansko

Sýrárna u moře, která vyrábí řemeslný a tradiční sýr.

Vyrábí se zde i skvělé máslo, tvaroh a další sýry.

První fáze implementace proběhla na konci roku 2017 - poté jsme mimo jiné dodali Máselnice JANSCHITZ FJ 32.

Druhou etapu jsme dokončili v únoru 2019. Mimo jiné byl k dispozici plně vybavený kotel na sýr SKM 150 od PLEVNIK.

číst dál »
Stoczek Łukowski, Lublinské vojvodství
Stoczek Łukowski, Lublinské vojvodství

Nová sýrárna se nachází v krásné vesnici Stara Róża v Łukowské župě. Jedná se o nádherně situovanou oblast s nedalekými lesy Łukowskie.


Začali jsme pracovat s kotlem SKM 150 s plným vybavením. Plánuje se další zařízení.


Realizace: leden 2019

číst dál »
 
nahoru
Shop is in view mode
Ukázat plnou verzi stránky
Sklep internetowy Shoper.pl