Sýrařská sůl nejodovaná (obsah NaCl více než 99,9%) 5 kg
Popis
Sůl zvyšuje chuť sýra. Přidává se do sraženiny už před lisováním, v některých případech se vtírá do vnější vrstvy sýra po vytvoření kůrky. Také se používá na přípravu nasycených roztoků, do kterých se namáčí různé druhy sýrů.
Sůl je důležitá v mnoha procesech:
- odstraňuje vodu ze sraženiny,
- pomáhá odstranit syrovátku při zmenšování sraženiny,
- zpomaluje růst bakterií ke konci procesu vaření a konzervuje sýr tím, že omezí růst nežádoucích bakterií.
Balení: 5 kg
Tato sůl je na rozdíl od jiných solí čistá, obsahuje 99,9% NaCl, neobsahuje jiné mikroelementy.
Běžně prodávaná sůl není vhodná na výrobu sýrů, protože jód zpomaluje růst startovacích bakterií a zpomaluje proces zrání!