Sýrařská sůl nejodovaná 1 kg

Dostupnost: duża ilość
Odesláno v rámci: 24 godziny
Cena: 27,06 Kč 27.06
quantity szt.

product unavailable

přidat na seznam přání

Popis

Sůl zvýrazňuje chuť sýra. Obvykle se přidává do sraženiny už před lisováním, ale v některých případech se vtírá do vnější vrstvy sýra po vytvoření kůrky. Sůl na solení sýrů připomíná sůl ke konzervaci - je hrubá a nejodovaná. Také se používá na přípravu nasycených roztoků, do kterých se namáčí různé druhy sýrů.

 

Sůl je důležitá v mnoha procesech:

  • odstraňuje vodu ze sraženiny,
  • pomáhá odstranit syrovátku při zmenšování sraženiny,
  • zpomaluje růst bakterií ke konci procesu vaření a konzervuje sýr tím, že omezí růst nežádoucích bakterií.

Balení: 1 kg

Běžně prodávaná sůl není vhodná na výrobu sýrů, protože jód zpomaluje růst startovacích bakterií a zpomaluje proces zrání!

Související produkty

Inni klienci kupili również
Váha kapesní, velmi přesná (0,01 g)
Váha kapesní, velmi přesná (0,01 g)

147,06 Kč

szt.
Chlorid vápenatý
Chlorid vápenatý

23,53 Kč

MSE - startovací kultura (bakterie)
MSE - startovací kultura (bakterie)

117,65 Kč

M - startovací kultura (bakterie)
M - startovací kultura (bakterie)

117,65 Kč

Lipáza - 10 g (na 100 l mléka)
Lipáza - 10 g (na 100 l mléka)

29,41 Kč

szt.
Solankový hydrometr (hustoměr,  areometr)
Solankový hydrometr (hustoměr, areometr)

124,71 Kč

szt.
Cafe de paris - koření
Cafe de paris - koření

58,82 Kč

Saturejka (kbelík 150 g)
Saturejka (kbelík 150 g)

38,24 Kč

szt.
Ochranná pasta (nátěr - polyacetát)
Ochranná pasta (nátěr - polyacetát)

29,41 Kč

nahoru
Shop is in view mode
Zobrazit plnou verzi stránky
Sklep internetowy Shoper Premium