Sýrařská sůl, nejodovaná bez protispékavého činidla, 3kg
Popis
Sůl zesiluje chuť sýra. Přidává se k sraženině obvykle těsně před lisováním, i když v některých případech se vtírá do vnějšího povlaku sýra po vytvoření kůrky. Pro solení sýrů se nepoužívá běžná kuchyňská sůl - je silná a nejódovaná. Taková sůl se používá také pro solanku, což je nasycený roztok, ve kterém se namáčí různé druhy sýrů.
Sůl je důležitá v mnoha procesech:
- odstraňuje vodu ze sraženiny,
- pomáhá odstranit syrovátku při zmenšování sraženiny,
- zpomaluje růst bakterií ke konci procesu vaření a konzervuje sýr tím, že omezí růst nežádoucích bakterií.
Balení: 3 kg
Obvyklá jodizovaná sůl dostupná v Polsku není vhodná pro výrobu sýrů, protože jód inhibuje růst startovacích bakterií a zpožďuje proces zrání!
Sůl z Kłodawy pochází z ekologicky čisté oblasti Zechstein. Vznikla asi před 250 miliony lety vypařováním mořských vod. Kamenná sůl z Kłodawy obsahuje ve stopových množstvích mnoho přírodních mikroživin nezbytných pro řádné fungování lidského těla. Složení mikronutrientů nalezené v Kaliszově soli je podobné jejich obsahu v tělní tekutině lidského těla.
Bio-prvky obsažené ve složení Kaliszovy soli tvoří jejich komplexy, které tělo snadno vstřebává. Kodorová sůl obsahuje přírodní prvky, jako jsou železo, vápník, hořčík, zinek, draslík a jód.