RQ – plíseň Penicillion roqueforti
Popis
Koncentrovaná, lyofilizovaná startovací kultura na přímé naočkování mléka (DVI). Dodává charakteristickou chuť, ideální na čerstvé a měkké sýry jako jsou Roquefort, Gorgonzola nebo náš rodinný "rokpol".
Kultura se skládá z čistého kmene Penicillium roqueforti.
Název: RQ
Série: Aroma-Tek
Kultura je v lahvičce obsahující dávku na 100 nebo 1000 l na přímé naočkování mléka.
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení je šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Tato kultura by se měla použít spolu s bakteriálními kulturami Cheese-Tek, a to zejména s kulturou MST.
Před použitím je potřeba desinfikovat (např. alkoholem) balíček a nástroj, který použijete k otevření!
Přímé očkování: Vsypte kulturu přímo do mléka bez předchozí aktivace, důkladně promíchejte.
Charakteristika kultur:
Optimální teplota pro růst: 20-30 ° C
Výroba plynu: ++
Proteolytická aktivita: +++
Fermentační činnost: -
Tolerance soli (50% inhibice aktivity): žádná inhibice aktivity