PP - startovací kultura (bakterie)
Popis
Startovací kultury Aroma-Tek
Série: Aromatic
Typ: mezofilní
Název: PP
Startovací kultury na přímé naočkování mléka.
Suché, mražené bakteriální startovací kultury.
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mléka.
Složení:
Propionibacterium frenderenchii subsp. shermanii
(Propionic shermanii)
Použití:
Grouvier, Ementál, Eldamer, a jiné švýcarské sýry a s velkými oky
S touto kulturou by se měla použít kultura EM!
Charakteristika kultur:
Optimální teplota pro růst: 30 - 34 °C
Výroba plynu: ++++
Proteolytická aktivita: ++
Fermentační aktivita: +++
Tolerance soli (50% inhibice aktivity): 2% NaCl