PC - plíseň Penicillium candidum
Popis
Koncentrovaná, lyofilizovaná startovací kultura plísně Penicillion candidum na přímé naočkování mléka (DVI).
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení je šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Použití: sýry s bílou plísní např. Camembert, Brie atd.
Název: PC
Série: Aroma-Tek
Kultura je v lahvičce obsahující dávku na 100 nebo 1000 l na přímé naočkování mléka. Tato kultura by se měla použít spolu s bakteriálními kulturami Cheese-Tek, a to zejména s kulturou MST.
Možnosti použití:
Před použitím je potřeba desinfikovat (např. alkoholem) balíček a nástroj, který použijete k otevření!
- Přímá inokulace: Nasypte kulturu přímo do mléka, bez předchozí aktivace. Důkladně promíchejte.
- Rozprašování (stříkání): Rozpustit 100 l mléka v 0,5 l vroucí vody a ochladit na 20 °C (nebo úměrně větší/menší množství). Osušte povrch sýru a nastříkejte podle návodu na výrobu sýru.
Charakteristika kultur:
Optimální teplota pro růst: 28 - 32 ° C
Výroba plynu: ++
Proteolytická aktivita: ++++
Fermentační činnost: -
Tolerance soli (50% inhibice aktivity): 3,5% NaCl