Olšové a bukové štěpky na uzení a grilování
Popis
Díky těmto štěpkám získají vaše sýry a jiné potraviny jedinečnou chuť, vůni a zlatohnědou barvu.
70% olše
30% buk
Balení: 750 g
Pochází z přírodního dřeva z ekologicky čistých oblastí. Bez impregnačních a konzervačních látek. Neobsahují prachové frakce. Mají optimální obsah vody - pod 11%.
Štěpky by se měly uchovávat na suchém a chladném místě.
Způsob použití:
Uzení: Podle typu udírny dáme štěpky na určené místo nebo kolem hořícího ohně – ne přímo do ohně, jinak hned vzplanou. Dávkování: 20 – 40 g/kg výrobku.
Grilování: Kolem hořícího dřevěného uhlí dát 2 cm vrstvu štěpek – nedávat přímo na ohniště, jinak začnou okamžitě hořet. Gril by se měl hned po položení jídla na gril zakrýt. Doba grilování – 10 – 30 minut (záleží na velikosti a typu grilovaného jídla)