MST - startovací kultura (bakterie)
Popis
Startovací kultury Cheese-Tek
Série: MF
Typ: Mezofilně-termofilní
Název: MST
Startovací kultury na přímé naočkování mléka.
Suché, mražené bakteriální startovací kultury.
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mléka.
Složení:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Použití:
Polotvrdé, tvrdé a měkké druhy sýrů, především sýry plísňové:
Camembert, Brie, Roquefort, Gorgonzola a jiné.
Používá se obvykle se startery plísní PC nebo RQ.