M - startovací kultura (bakterie)
Popis
Startovací kultury Cheese-Tek
Série: SL
Typ: Termofilní
Název: M
Startovací kultury na přímé naočkování mléka.
Suché, mražené bakteriální startovací kultury.
Starter v práškové formě (lyofylizát). Balení na 100 l je šroubovací, umožňuje vícekrát odsypat požadovanou dávku, po použití uchovávat v mrazáku. Startovací kultura je odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mléka.
Složení:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Použití:
Stretch sýry a čerstvé druhy sýrů:
Mozzarella z kravího mléka, Oštěpek, Caciotta, Scamorza a jiné.
Charakteristika kultur:
Optimální teplota pro růst: 37 - 40 ° C
Výroba plynu: -
Proteolytická aktivita: ++
Fermentační aktivita: +++
Tolerance soli (50% inhibice aktivity): 2% NaCl