Lacta-Free enzym laktáza
Popis
Spása pro všechny osoby s intolerancí laktózy - stačí přidat prášek do obyčejného mléka, počkat 12 hodin a hotovo - bez obav se můžete mléka napít!
Je to také ideální řešení pro výrobce sýrů a mléčných výrobků - tyto výrobky mohou konzumovat i lidé s intolerancí laktózy!
V posledních letech se počet lidí s intolerancí laktózy zvyšuje.
Laktáza je enzym, který se vyskytuje v tenkém střevě, kde rozkládá laktózu na glukózu a galaktózu.
Intolerance laktózy je způsobena žádnou nebo nízkou produkcí enzymu laktázy, což způsobuje potíže s rozkladem laktózy a vede k problémům se střevní flórou a trávením.
Ve většině případů je nutné velmi omezit spotřebu mléčných výrobků.
Kapalný enzym laktázy je k dispozici ve vysoké koncentraci a čistotě. Tento enzym zbaví mléko laktózy, takže mléko je vhodné pro lidi s intolerancí laktózy. Upravené mléko se pak může ihned použít ke spotřebě nebo využít v dalších sýrařských či mlékárenských procesech.
Nepřítomnost laktózy nijak nezmění strukturu, chuť či trvanlivost hotového výrobku.
Způsob použití:
Přidat tekutinu do mléka o teplotě 5-8 °C, důkladně rozmíchat.
Nechat působit 24 hodin při teplotě 5-8 °C.
Dávkování: 1 ml na 1 litr mléka
Balení:
- 50 ml
- 100 ml
- 250 ml
- 1 litr