Jabloňové štěpky na uzení a grilování
Popis
Díky těmto štěpkám získají vaše sýry a jiné potraviny jedinečnou chuť, vůni a zlatohnědou barvu.
Pochází z přírodního jabloňového dřeva z ekologicky čistých oblastí. Bez impregnace a konzervačních látek. Neobsahuje prachové částice. Je charakteristické optimálním obsahem vody méně než 11%.
Štěpky by se měla uchovávat na suchém a chladném místě.
Balení: 450 g
Způsob použití:
Uzení: Podle typu udírny dáme štěpky na určené místo nebo kolem hořícího ohně – ne přímo do ohně, jinak hned vzplane. Dávkování: 20 – 40 g/kg výrobku.
Grilování: Kolem hořícího dřevěného uhlí dáme 2 cm vrstvu štěpek – nedávat přímo na ohniště, jinak okamžitě vzplane. Gril by se měl hned po položení jídla na gril zakrýt. Doba grilování – 10 – 30 minut (záleží na velikosti a typu grilovaného jídla).