GEO - plíseň Geotrichum candidum
Popis
Koncentrovaná lyofilizovaná startovací kultura Geotrichum kandidum pro přímé naočkování mléka (DVI).
Startér ve formě prášku (lyofilizát). Šroubovací uzávěr umožňuje opakované nalití požadované dávky, uzavření a uložení do mrazničky. Kultura startéru odolná vůči vyšším teplotám během přepravy.
Použití: sýry s růstem bílé plísně, např. Camembert, Brie atd.
Tato forma vytváří bílé nebo krémové, ploché, někdy téměř průhledné kolonie. V kombinaci s P. kandidum se používá pro výrobu camembertových a brie sýrů. Tato forma hraje důležitou roli v procesu zrání a výrazně ovlivňuje vzhled, strukturu a aroma sýru. U sýrů s červenou bakteriální flórou podporuje plíseň GEO neutralizaci povrchu sýra a stimuluje vývoj Brevibacterium linens.
Jméno: GEO
Kultura je dodávána v lahvičce obsahující dávku 100 nebo 1 000 l pro přímé naočkování mléka. Tato kultura by měla být použita ve spojení s bakteriálními kulturami, zejména s kulturou MST.
Možnosti aplikace:
Před použitím dezinfikujte (např. lihovinou) obal a nástroj, který budete používat k otevření!
- Přímé naočkování: Nalijte kulturu přímo do mléka, bez počáteční aktivace. Důkladně promíchejte.
- Nebulizace (rozprašování): Dávku rozpusťte na 100 litrů mléka v 0,5 litru vařené vody a ochlaďte na 20 °C (nebo proporcionálně větší / menší množství). Vysušte povrch sýra a nastříkejte podle receptu, který používáte k výrobě sýra.