Chlorid vápenatý
Popis
Chlorid vápenatý potravinářský je sůl, která se používá při výrobě sýrů, aby se vyrovnala hladina vápníku v mléce.
Fyzikálně-chemické vlastnosti výrobku:
Vzhled: prášek
Barva: bílá
Vůně: žádná
Koncentrace: 99% - chlorid vápenatý určený pro výrobu sýrů.
Dávkování:
1-2 g na 10 l mléka
Balení:
- na 100 l mléka - 10 g
- na 1000 l mléka - 100 g
- Balení 1 kg
Dejte si pozor na podezřele levný chlorid vápenatý dostupný online!
Chlorid vápenatý je také technický (používá se pro odmrazování silnic v zimě) nebo jídlo s nižšími koncentracemi.
Náš chlorid vápenatý je čištěný, potravinářský produkt, který je určen výhradně pro produkci mléka. Má všechny potřebné certifikáty a schválení. 99% koncentrace.
Chlorid vápenatý by se měl do mléka přidat před vařením sýra. Pomalu se do mléka nasype a míchá do úplného rozpuštění. Později se přidají (podle typu sýru a receptu) např. bakteriální startovací kultury a syřidla.