SLS - startovací kultura
Popis
Složení:
Lactobacillus sakei
Aplikace:
Pomalý proces fermentace k výrobě čerstvých uzenin fermentovaných nebo polofermentovaných, pro prodloužení trvanlivosti.
Vlastnosti:
Tato kultura umožňuje růst za nízkých teplot a má pozitivní účinek proti tvorbě nečistot původně přítomných v surovinách a během zpracování. Působení vybraného kmene, který vytváří tuto kulturu, má velmi dobrý účinek na barvu a pomáhá snižovat pH masných výrobků.
Balení:
Meatferm Starter Culture je k dispozici ve snadno použitelném sáčku (balení pro 100 kg objemu) nebo lahvičce se šroubovacím uzávěrem (balení pro 10 kg objemu).
Použití produktu:
Startovací kultura Meatferm je určena k přímé vakcinaci masa (DMI) a není nutná žádná reaktivace prášku. Meatfermový prášek musí být v každém případě přidán v prvním kroku výrobního procesu, zejména při míchání přísad.
Pro celou proceduru je nutné okamžitě použít příslušnou dávku, aby se ve směsi homogenně rozpustil.
Existují dva typy použití, v závislosti na výrobních postupech výrobce:
- Před zahájením míchání rozpusťte celý obsah sáčku přímo v surovinách.
- Hydratujte prášek ve 100 ml studené vody (balené po 100 kg) nebo 10 ml studené vody (balení po 10 kg) bez chloru a před smícháním přidejte roztok do suroviny (tato metoda pomáhá výrobci smíchat kulturu se surovinou).